Президент підкреслив, що підписання цього закону - це історичний момент / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що вводить ринок сільськогосподарських земель в Україні з липня 2021 року.

Читайте такожВідкриття ринку землі: МВФ закликає Київ до співпраці зі Світовим банком

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Відео дня

"Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців", - наводяться в повідомленні слова Зеленського.

У повідомленні наголошується, що закон забезпечить повноцінну реалізацію права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення для громадян України, а також буде сприяти значному розширенню інвестиційних можливостей в аграрному секторі.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), який вводить ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Закон передбачає поетапну земельну реформу: з 1 липня 2021 року купувати сільськогосподарські землі зможуть лише фізособи-громадяни України з обмеженням у 100 гектарів. На другому етапі, з 1 січня 2024 року, розмір концентрації збільшиться до 10 тисяч гектарів, а купувати землі зможуть також юридичні особи.

Забороняється продаж земель іноземцям, юрособам з іноземними акціонерами і юрособам, бенефіціарів яких неможливо встановити або бенефіціари яких зареєстровані в офшорних зонах, а також особам, проти яких діють спеціальні економічні та інші санкції.