Ілюстрація REUTERS

Кількість нових зареєстрованих безробітних українців в липні продовжила скорочуватися й становить 68 тисяч осіб, що на 7 тисяч осіб менше, ніж попереднього місяця.

Читайте такожЗаробітчани скорочують грошові перекази до України - НБУ

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

"Останнім часом зростання кількості зареєстрованих безробітних тимчасово зупинитися. Зокрема, у квітні статус безробітного отримали 149 тисяч осіб, в травні їх кількість становила 97 тисяч осіб, в червні - 75 тисяч осіб, в липні - 68 тисяч", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всього за період карантину, з 12 березня по 31 липня, статус безробітного отримали понад 395 тисяч українців. При цьому за період карантину працевлаштовано 222 тисячі осіб, з яких 46% - в сільському господарстві, 14% - у переробній промисловості, 13% - у сфері торгівлі.

Також повідомляється, що по допомогу згідно з програмою часткового безробіття станом на 3 серпня роботодавці подали 215,7 тисячі пакетів документів, з яких понад 188 тисяч подали фізособи-підприємці.

Через центри зайнятості здійснені виплати для понад 357 тисяч осіб, в тому числі для 174,5 тисячі фізосіб-підприємців. Зазначається, що програмою вже профінансовано 1,829 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України прогнозував пік рівня безробіття в країні в другому кварталі - до 11,5%, після чого в другому півріччі цей показник піде на спад й загалом за підсумками року буде вище торішнього, але нижче 10%.

Кабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 мільярдів гривень. З них 4,7 мільярда гривень будуть спрямовані на виплати з часткового безробіття.