У автобусі перебували громадяни з різних областей України / фото УНІАН

У туристів з Італії, яких вчора ізолювали в КПП «Тиса» на українсько-угорському кордоні через підвищену температуру в однієї жінки, ознак коронавірусної інфекції не виявлено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомила завідувачка відділу ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Вікторія Тимчик.

Вона підтвердила, що вчора, 25 лютого, близько 19.00 надійшла інформація з пункту пропуску, що в однієї особи в складі туристичної групи виявлено підвищену температуру.

Відео дня

За інформацією Тимчик, туристична група нараховувала 25 осіб, включно з водієм. В автобусі перебували жителі Дніпра, Маріуполя, Львівської області, Києва, Харківщини, Івано-Франківщини, Запоріжжя.

За її словами, одразу після надходження інформації на територію КПП прибула бригада екстреного реагування.

«У зв’язку з тим, що дані особи перебували в Європі протягом останнього тижня і пересувалися територією Франції, Італії та заїжджали, зокрема, у міста на півночі Італії й перебували в місцях скупчення осіб, було прийнято рішення про їх тимчасову ізоляцію до з’ясування всіх обставин», - додала завідувачка відділу.

Вона уточнила, що всіх пасажирів автобуса та жінку з підвищеною температурою автомобілями екстреної допомоги було скеровано до Закарпатської обласної інфекційної лікарні, де вони пройшли медичний огляд.

«Жінку обстежили вірусологічно, ніякої патології, ніякого збудника вірусної інфекції у неї не було виявлено», - уточнила Тимчик.

У свою чергу директор КП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Михайло Поляк уточнив, що для обстеження всієї групи у медзакладі було виділено окремий поверх та терміново викликано додатковий медперсонал.

«Після обстеження всіх туристів було виявлено підвищену температуру ще в однієї жінки, відповідно, вона теж була госпіталізована в окремий ізолятор. Були відібрані зразки для досліджень та відправлені в лабораторний центр. Протягом кількох годин вони були готові. Хворим була надана медична допомога», - уточнив Поляк.

Він також додав, що всіх контактних осіб було обсервовано в окремому відділенні інфекційної лікарні.

«На сьогодні хворі обстежені, вони мали деякі хронічні захворювання і, враховуючи дорогу, яку вони пройшли, стрес, піднялася температура. На сьогодні температури ні в кого немає, хворі оглянуті, заключення зроблено – коронавірусної інфекції у хворих немає, тому всі будуть відпущені з детальними інструкціями», - уточнив директор інфекційної лікарні.

За його словами, протягом кількох годин буде організовано від’їзд туристів.

Також, за словами Поляка, були обсервовані та обстежені два прикордонники, які контактували з туристами з Італії. У них теж не виявлено ознак недуги.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого у Закарпатській області у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Тиса» ввели обов`язковий температурний скрінінг громадян, які в’їжджають в Україну з ЄС з метою запобігання поширенню коронавірусу з Італії.

Того ж дня у пункті пропуску «Тиса» у мікроавтобусі, який повертався з Італії, прикордонники виявили жінку з підвищеною температурою. У зв’язку з цим її та всіх пасажирів автомобіля ізолювали та відправили до лікарні.