REUTERS

В. о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін заявив, що масове тестування українців на COVID-19 не є доцільним і технічно майже неможливе.

Читайте такожВ Україні новий антирекорд із захворювання на COVID-19: плюс 224 людини за добу (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Для тестування кожна країна вибирає свої діагностичні, клінічні або лабораторні процедури або протоколи. Відповідно до діючих протоколів Україна тестує та забезпечує безкоштовним тестуванням методом ПЛР усіх осіб, які підпадають під епідеміологічні, клінічні критерії», - заявив Кузін.

За його словами, для осіб, які підпадають під критерії проводиться забір зразків та відповідне дослідження методом полімеразної ланцюговою реакції. Для осіб, які не підпадають під критерії, обстеження шляхом ПЛР можливе лише в тому випадку, якщо вони є прямими контактними особами по відношенню до підтвердженого випадку.

«Жодна країна світу не забезпечує масове тестування усіх осіб або усіх громадян держави, тому така опція наразі не розглядається і навряд чи буде застосована, перш за все, тому що це не доцільним і технічно це майже неможливо зробити», - заявив в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тис. 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 57 - летальних, 45 пацієнтів одужали.

Читайте також: