З бюджету Києва протягом трьох років було виділено 6,5 млн гривень на ремонтні роботи в школі №273 / фото Наталія Шаромова/Цензор.НЕТ

Батьки учнів Спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури №273 міста Києва просять мера Віталія Кличка перевірити, чи відповідає своїй посаді директор школи Віктор Калита.

Читайте такожУ Києві з 16 лютого навчатимуть розробляти проекти громадського бюджету

Як пише "КиевVласть", по інформації заступника Голови комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Сергія Паладія, протягом трьох років на ремонт навчального закладу було виділено 6,5 млн гривень, в цьому році планується виділення ще 4,5 млн гривень. При цьому будівля перебуває у занедбаному стані і буквально розвалюється. Обурені батьки учнів погрожують навіть організувати протест, якщо нинішній керівник школи залишиться на своїй посаді.

Паладій поскаржився Віталію Кличку на директора столичної школи №273, що на вул. Набережно-Корчуватській, 94-А у Голосіївському районі. У комісію Київради, яку представляє Паладій, звернулася ініціативна група батьків учнів школи. Батьки повідомили депутату, що заклад перебуває у занедбаному стані, розвалюється зсередини і зовні, а батьки змушені возити своїх дітей в інші школи міста.

При цьому, з міського бюджету протягом трьох років було виділено 6,5 млн гривень на ремонтні роботи в цій школі. У цьому році, за словами Паладія, планується виділення ще 4,5 млн гривень. Попри це, стан школи не поліпшується, а директор школи закликає батьків самостійно контролювати якість ремонтних робіт.

Депутат підкреслив, що батьки обіцяють організувати протест, якщо директор школи не буде звільнений. У зв'язку з цим Сергій Паладій ініціює терміново провести перевірку відповідності займаній посаді директора школи з поглибленим вивченням української мови та літератури №273.

Будівля школи №273 не стара - 1988 року побудови / фото Наталія Шаромова/ Цензор.НЕТ

За інформацією сайту Управління освіти Голосіївської РДА, посаду директора Спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури №273 займає Віктор Калита, який перебуває на цій посаді з дня заснування школи.

Зазначимо, що будівля школи №273 не стара - 1988 року побудови, однак на її занедбаний стан жителі Голосіївського району скаржаться вже не один рік. В районному Управлінні освіті пояснили, що покрівлю зробили неякісно ще під час будівництва будинку. У 2016 році, за інформацією UBR, в школі за 3 млн гривень ремонтували спортзал, частково замінили вікна, купили меблі, миючі засоби та вогнегасники.