Фото: facebook.com, Ксения Павловна

На будинку за адресою вул. Софіївська, 1/2, що фасадом виходить на Майдан Незалежності, поновилося будівництво надбудов.

Про це з посиланням на свідчення очевидців пише видання Хмарочос.

Зазначається, що роботи тривають третій день, переважно вночі. Також наголошується, що будівельні матеріали підіймають над зупинкою громадського транспорту без страховки.

Відео дня

У КМДА заявили, що вже зараз дотримання припису на заборону будівельних робіт перевіряють інспектори Департаменту охорони культурної спадщини.

«Оскільки спеціалістами Шевченківської РДА велася постійна фотофіксація, інспектори одразу зупинили зведення стін надбудови, які, за словами власника, начебто знадобилися, аби звести балку стелі на необхідний рівень. Будівельні матеріали, що виявили в дворі будинку, зараз знаходяться під контролем служб району», – повідомляє пресслужба КМДА.

Радник Київського міського голови Максим Бахматов розповів, що власники обіцяли не здійснювати жодних робіт до зустрічі з головою Шевченківської РДА, на якій мали письмово погодити порядок робіт із відновлення даху. Та з невідомих причин будівельники почали піднімати матеріали на дах. За півгодини голова Шевченківської РДА організував вивезення будівельних матеріалів із двору на зберігання.

Нагадаємо, комунальні працівники частково демонтували незаконну надбудову.

Власниця горішніх приміщень будинку Олена запевняла журналістів, що надбудова «абсолютно законна і має всі дозвільні документи». За її словами, попередній власник викупив приміщення у 1998 році. Було змінено план квартири і горища. Олена стверджує, що розібрати дах і накрити його шлакоблоком вирішили через те, що балки даху прогнили.

Будинок не є пам’яткою, проте перебуває на території охоронної зони Софійського собору – пам’ятки національного значення та пам’ятки ЮНЕСКО.