У компанії не повідомили точний показник чистого прибутку за минулий рік / фото УНІАН

Один із найбільших українських операторів телекомунікацій - «Укртелеком» - у 2019 році скоротив чистий дохід, порівняно з 2018 роком, на 1,4% - до 6,357 млрд грн.

Читайте також"Укртелеком" підвищує тарифи на стаціонарний зв'язок

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції директор «Укртелекому» Юрій Курмаз, представляючи результати неаудованої фінансової звітності компанії за минулий рік.

Відео дня

За словами Курмаза, із загального доходу дохід від телекомунікаційних послуг компанії становив 5,29 млрд грн, що на 4,1% менше від показника за 2018 рік.

Очільник компанії не назвав точний показник чистого прибутку за 2019 рік, зазначивши, що минурорычні фінансові результати близькі до рівня 2018 року.

«Ми очікуємо результат (чистий прибуток - УНІАН) не гірше 2018 року, десь на рівні 0,5 млрд грн», - сказав Курмаз.

Директор «Укртелекому» також повідомив, що показник EBITDA (прибуток до вирахування витрат зі сплати податків, відсотків і нарахованої амортизації) у 2019 році зріс на 9,4% - до 1,766 млрд грн, а маржа EBITDA збільшилась на 2,8 п.п . - до 27,8%.

Крім того, компанія минулого року сплатила до бюджетів усіх рівнів понад 1,8 млрд грн податків і зборів.

Також керівник «Укртелекому» повідомив, що за вказаний період компанія збільшила доходи від комерційної оренди майна, що не задіяне у виробничих процесах, на 34% порівняно з 2018 роком - до 291 млн грн.

При цьому, за словами Курмаза, заборгованість держави перед «Укртелекомом» за надані ним послуги зв'язку пільговим категоріям населення минулого року скоротилась до 134 млн грн, із яких найбільшими боржниками є Київ і Київська область.

Також він повідомив, що минулого року близько 1,7 тис. км кабелю було вкрадено або пошкоджено зловмисниками, тоді як загалом зафіксовано 13 тисяч несанкціонованих втручань сторонніх осіб у інфраструктуру «Укртелекому».

Як повідомлялось, «Укртелеком» у 2019 році підключив до послуги широкосмугового доступу до мережі Інтернет 280 нових сіл і селищ міського типу, збільшивши покриття по Україні до 2420 населених пунктів. Для цього компанія проклала майже 4 тис. км волоконно-оптичного кабелю.

Компанія «Укртелеком» - найбільший оператор фіксованого зв'язку України. Компанія надає широкий спектр телекомунікаційних послуг у всіх регіонах країни. Є одним із лідерів серед провайдерів фіксованого інтернету в Україні з найбільшим інтернет-покриттям і розгалуженою оптичною мережею. Контрольний пакет акцій компанії належить групі українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ).