Google хоче випустити смартфон-жабку вже наприкінці цього року / фото The Verge

Витік внутрішніх документів Google свідчить, що компанія запланувала випуск власного складного смартфона серії Pixel на четвертий квартал наступного року. Пристрій під кодовою назвою Passport явно вказується як "складний" і включений до загального списку моделей Pixel.

Читайте такожСвітові поставки смартфонів скоротилися на чверть - дослідження

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Крім складного смартфона Pixel компанія Google має намір наступного року також випустити пристрій доступнішої моделі Pixel 5A. Її вихід заплановано на другий квартал 2021 року. Більш того, в четвертому кварталі очікується вихід ще двох смартфонів, які фігурують під кодовими назвами Raven та Oriole", - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що мова йде про стандартні версії серії Pixel 6. Нарешті, в документах згадуються моделі Pixel 4A 5G та Pixel 5, які вже були номінально анонсовані цього тижня. Їх фактичний вихід на ринок очікується восени поточного року.

"Не можна назвати дивним той факт, що Google готує до випуску власний складаний смартфон. Минулого року напередодні конференції для розробників I/O компанія підтвердила, що вона розробляє відповідну технологію. Але тоді йшлося про те, що поки не існує "очевидних сценаріїв використання "складних пристроїв ", - підкреслює видання.

Зазначається, що деякі інші виробники вже випустили свої складні смартфони, і вони мають певний попит на ринку. Таким чином, Google вирішила вийти за рамки прототипу й випустити споживчу версію складного смартфона.

У документі не вказуються остаточні плани команди по розробці апаратних рішень. З огляду на, що до передбачуваного виходу складного смартфона Pixel залишилося ще близько 1,5 роки, конкретні апаратні рішення ще можуть бути не затверджені, а графік виходу ще може змінитися.