Хрещатик незабаром може змінитися до невпізнаваності / УНІАН

У Києві цьогоріч планують почати капітальний ремонт головної вулиці міста - Крещатику, яка знаходиться на території Печерського та Шевченківського районів.

Як повідомляє "Информатор", посилаючись на дані Prozzoro, вулицю мають намір модернізувати, і для цього готовлять масштабний проект. "Київавтодор" має намір віддати 18 мільйонів гривень за розробку проекту, що менше раніше озвученої суми в 20 мільйонів.

Головну вулицю Києва планують зробити зручною для велосипедистів, людей з обмеженими можливостями, мамами з колясками та пішоходів. Зокрема, на Хрещатику  може з’явитися велодоріжка. Там також замінять елементи мощення на тротуарах новою плиткою або природного кам’яну і змінять асфальтове покриття на проектованих частинах.

Відео дня

Читайте такожРух транспорту по Хрещатику відкрито на вихідні та свята

Також планується оновлення нумерації на фасадах будинків з підсвічуванням, буде вдосконалена система вуличного освітлення. Для людей з проблемами зору з'явиться тактильна плитка направляючої та стримуючої дії. Працівники "Київавтодору" також анонсують заміну всіх урн на Хрещатику і появу боллардів - стовпчиків для блокування наїзду транспорту. Вони розташовуватимуться на всіх зупинках транспорту.

На час проведення ремонту дорожники не збираються повністю перекривати вулицю. Частково рух обмежуватимуть днем ​​і повністю - ночами.

Як повідомляв УНІАН, будівля Центрального гастроному на Хрещатику може стати дев'ятиповерховою.