На засіданні розглядалися законопроекти щодо "Нафтогазу", про внутрішній водний транспорт, електронні комунікації та ринок крові / фото УНІАН

У понеділок на засіданні фракції "Слуга народу" не розглядалося питання про постанову про місцеві вибори.

Про це в коментарі УНІАН повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Вона зазначила, що на засіданні розглядалися питання щодо ряду законопроектів, які плануються до розгляду на цьому тижні. Зокрема, це законопроекти щодо "Нафтогазу", про внутрішній водний транспорт, електронні комунікації та ринок крові.

Відео дня

На уточнення щодо того, що начебто на засіданні фракції мали розглядати питання щодо ситуації довкола депутата "СН" Миколи Галушка та питання щодо постанови про вибори, Кравчук повідомила: "Був присутній на фракції і Галушко, і Дубінський, але до цього питання не дійшли, і ніхто не поставив його на розгляд. Тому не розглядали. А зустріч з Резніковим буде в інший день, бо сьогодні був дуже насичений порядок денний".

Так, підсумувала вона, питання постанови про вибори взагалі не порушувалося і не розглядалося.

Читайте такожТищенко заявив про участь у парламентській законодавчій групі по Донбасу

Зміни до постанови про місцеві вибори: що відомо

  • 28 вересня депутат від "СН" Олександр Качура повідомив, що на своєму засіданні фракція "Слуга народу" розгляне питання про внесення змін до постанови про місцеві вибори і заяву депутата "СН" Миколи Галушка.
  • "Сьогодні ( 28 вересня) о 19:50 відбудеться засідання фракції. Ми маємо розглянути питання: внесення змін до постанови про місцеві вибори, законопроект щодо взаємозаліків "Нафтогазу" з державним бюджетом і заяву народного депутата Галушка", - написав він у своєму Телеграм-каналі.
  • Качура додав, що планує порушити питання про необхідність парламентського контролю щодо пошуку причин авіакатастрофи під Харковом.

Місцеві вибори в Україні і перемовини щодо Донбасу

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. Відповідно до рішення, вибори на окупованих територіях Криму і Донбасу не призначаються і не проводяться.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Верховна Рада не змінить постанову про місцеві вибори, це заблокує не лише обмін полоненими, але й усю роботу Тристоронньої контактної групи.