Пацієнтка, якій медики волинської районної лікарні вперше в Україні пересадили нирку, нині в доброму гуморі. 

У лікарні від неї ні на хвилину не відходить чоловік, який пожертвував своєю ниркою. Тепер Віталій міцно тримає дружину за руку і жартує, що вона від нього тепер ні на крок, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожПосмертне донорство в Україні: нова надія

Через хворобу нирок Надія шість років ходила на гемодіаліз і ще майже три стояла у черзі на пересадку органа. Але та майже не рухалася. Тому коли замість трансплантації у Запоріжжі їй запропонували операцію у районній лікарні, подружжя майже не сумнівалося.

Чоловік розповідає, що коли вони вперше прийшли до лікарів, ті були дуже привітними. Медики розповіли, що можуть зробити цю операцію і її деталі. "То як можна боятися", - зауважує Віталій.

Результатом і лікарі, й пацієнти задоволені. Медики зауважують, що вже на другий день після операції у жінки покращився колір шкіри, вона почала здоровіше виглядати. Щодо донора, то його планують виписувати уже за три дні. Однак повертатися без дружини він не хоче.

Всю операцію районні лікарі фіксували на відео. У цей час були розгорнуті дві операційні. Одна із них була для донора, інша – для пацієнтки. Оперували медики три з половиною години, залучено було одразу шість хірургів.

Пересадку нирки у районній лікарні медики називають проривом, який може врятувати сотні життів. 

До нового року в цій районній лікарні в Ковелі планують провести ще три подібні операції.