Продуктові звички батьків прямо впливають на формування звичок у дітей \ УНІАН

Нове дослідження показує, що формування ставлення дітей до здорової їжі відбувається не тільки на тлі того, що їм дають батьки, але також на тлі відношення дорослих до здорового харчування.

Читайте такожНазвано прості щоденні способи, як схуднути

У дослідженні, опублікованому в Journal of Public Policy & Marketing, вивчалася основна динаміка харчових переваг батьків і того, як вони передаються дітям на прикладі сімейного обіду, передає medikforum.

Відео дня

«Якщо батьки вважають за краще солодкі, жирні і солоні продукти, то це впливає на кількість нездорової їжі, яку вони дають дітям протягом тижня, і, в свою чергу, це впливає на переваги дітей щодо їжі», - розповідає голова дослідження Т. Беттіна Корнуелл. «Ми виявили, що регулярна пропозиція дітям від трьох до п'яти років нездорової їжі впливає на їхні переваги щодо смаків. Це також знижує їхнє бажання їсти овочі».

Загальні висновки, за словами Корнуелл, зрозумілі: те, як батьки вибирають їжу вдома, впливає на вибір продуктів, які їхні діти роблять самостійно.

Як повідомляв УНІАН.Здоров'я, вчені з'ясували , що діти і дорослі мають різне сприйняття солодощів. Діти і підлітки віддають перевагу більш концентрованому рівню солодкого, в порівнянні з дорослими.