Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО / фото news.church.ua

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявляє, що Угорщина не демонструє сигналів, які би свідчили про готовність поступитися у питанні співпраці України з НАТО, зокрема в питанні проведення засідань Комісії Україна-НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільному засіданні Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

За словами Кулеби, причини того, що засідання Комісії Україна-НАТО не відбуваються, всім відомі.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС обурилися заявою угорського посадовця про "громадянську війну" в Україні

"Поки що в нас немає індикаторів, що країна-сусід готова поступитися своєю позицією в цьому питанні", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, відносини України та Угорщини погіршилися після ухвалення восени 2017 року Верховною Радою нового закону про освіту.

Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Згідно з висновком Венеціанської комісії від 8 грудня 2017 року, українській владі рекомендовано збалансувати положення мовної статті закону "Про освіту".

14 лютого 2018 року Кабінет міністрів схвалив законопроект (№ 8046), яким передбачається продовжити перехідний період імплементації мовної статті закону "Про освіту" до 2023 року. Проект закону перебуває на розгляді парламентських комітетів.