Додому до Гео Лероса приїхали співробітники СБУ / Facebook

Народному депутату України від "Слуги народу" Гео Леросу направлено повістку про виклик на допит у якості свідка у кримінальному провадженні.

Читайте такожГолова ОП Єрмак подає заяви до СБУ та ДБР через оприлюднення відео зі своїм братом

Про це УНІАН повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.

Відео дня

Зазначається, що Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом "незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України".

Відеоматеріали були оприлюднені 29 березня Леросом на його сторінці у Facebook.

"Для встановлення об’єктивної істини та притягнення винних осіб до відповідальності під час досудового слідства Головним слідчим управлінням СБ України народному депутату Гео Леросу направлено повістку про його виклик на допит в якості свідка у кримінальному провадженні. 1 квітня з метою вручення повістки співробітники СБУ прибули за місцем проживання Гео Лероса, однак він відмовився особисто отримати повістку про виклик та запропонував звернутися до його адвоката", - заявили у відомстві.

Сам Лерос у Facebook сьогодні повідомив, що  за адресою його проживання приїхали співробітники Служби безпеки України. При цьому він зв'язав це зі скандалом навколо Єрмака. 

Скріншот

Як повідомляв УНІАН, 29 березня Лерос у Facebook оприлюднив кілька відео, де, як він стверджує, брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Денис Єрмак - нібито веде переговори про призначення на державні посади.

29 березня Єрмак заявив, що звернеться в СБУ і Держбюро розслідувань з приводу поширеного Леросом відео.

30 березня заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький за зверненням Лероса зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні на посади в органи держвлади - за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу.