Разумков доручив переглянути рішення про заборону журналістам відвідувати ВР / фото УНІАН

Голова Верховної ради Дмитро Разумков доручив переглянути рішення про заборону журналістам понад 20 видань відвідувати парламент.

Про це повідомила його прес-секретар Ольга Туній на сторінці в Facebook.

За її словами, Разумков доручив переглянути та ухвалити виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації.

Відео дня

"Перебуваючи з візитом у Німеччині, ми з подивом дізналися про пропозицію пресслужби апарату Верховної Ради України щодо позбавлення деяких ЗМІ акредитації до Верховної Ради. Розуміючи важливість неупередженого та об‘єктивного висвітлення роботи Верховної Ради Дмитро Разумков надав термінове доручення переглянути та прийняти виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації", - написала Туній.

Вона також наголосила, що журналісти таких проектів, як "Слідство. Інфо" мають "беззаперечне право доступу до першоджерел у парламенті та гарантоване право на журналістську діяльність".

Читайте такожУ Верховній Раді вводять електронні перепустки

Нагадаємо, Комітет Ради з питань свободи слова позбавив акредитації усіх журналістів агенції розслідувань "Слідство.Інфо". Загалом акредитації були позбавлені журналісти 22 ЗМІ (близько 100 кореспондентів) через те, що вони нібито "не всебічно висвітлюють роботу парламенту".

Вас також можуть зацікавити новини