Коронавірус в Україні та у світі 20 жовтня - останні новини, кількість жертв / REUTERS

Темпи поширення COVID-19 в Україні та світі останніми тижнями пришвидшилися: кількість інфікованих щодня зростає на тисячі осіб, засмучує й статистика смертельних випадків. Що відбувається в країні та за її межами – читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок вівторка, 20 жовтня, у світі інфекцію, викликану новим коронавірусом, підхопили понад 40 мільйонів осіб. Всього у світі на COVID-19 інфіковано 40 344 310 осіб, з них одужало 27 627 761. Кількість померлих зросла до 1 117 539 людей. 

У ВООЗ зауважили про ймовірність початку вакцинації від коронавірусу з середини 2021 року.

Відео дня

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

В Україні станом на ранок 20 жовтня виявили 5469 нових випадків коронавірусу. Відомо, що від ускладненого перебігу COVID-19 померли ще 113 пацієнтів. Натомість понад 3 тисячі хворих одужали.

У Києві за минулу добу коронавірус виявили у 462 людей, 17 померли.

Коли введуть жорсткий карантин

Коли в Україні щодоби понад 9,5 тисяч заражень коронавірусом, то ситуація для медичної системи стане критичною. Тоді, за словами Зеленського, в країні запровадять жорсткий карантин.

Водночас глава МОЗ переконаний, що через нехтування цих правил країна може опинитися у «критичній ситуації», як й інші держави світу. Степанов вважає, що уряд пройшов «великий шлях з квітня-місяця».

В Україні запровадили чотири рівні коронавірусної небезпеки й озвучили план дій відповідно до кожного рівня.

Коронавірус в Україні та світі: новини 20 жовтня