У столичному метрополітені цього року затримали 15 зачеперів / фото REUTERS

У столичному метрополітені цього року зафіксували загалом 30 випадків зачепінгу, з них затримали 15 екстремалів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив столичний голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу, коментуючи нещодавній випадок із загибеллю зачепера між станціями «Видубичі» та «Славутич».

Кличко зазначив, що випадки зачепінгу в метро трапляються часто.

Відео дня

«Цей випадок, про який ми говоримо, - єдиний трагічний цього року. В 2017-му в метро загинули двоє зачеперів. У 2014 році - один. У 2020 році в метрополітені зафіксували загалом 30 випадків зачепінгу. З них затримали 15 екстремалів. Щодо порушників склали протоколи про адміністративну відповідальність. Щоправда, максимальний штраф, що стягнули, становить одну тисячу гривень», - сказав мер.

Читайте такожЗагибель "зачепера" у київському метро: у поліції озвучили подробиці

Він висловив переконання, що за подібні дії покарання має бути більш суворим.

«Переконаний, за подібні «розваги», що ставлять під загрозу безпеку і самих екстремалів, і інших пасажирів, покарання має бути більш суворим. За статистикою, зачепери - підлітки або чоловіки, від 16 до 24 років. Я звертаюсь до киян: роз’яснюйте своїм дітям небезпечність таких «розваг». Це, насамперед, допоможе врятувати їх життя. Також звертаюся до правоохоронців - посилити контроль за безпекою пасажирів у метрополітені і оперативно реагувати на дії екстремалів» - сказав Кличко.

Загибель "зачепера" у київському метро

28 вересня ввечері Київський метрополітен через летальний випадок з потраплянням людини на колію змінив рух поїздів зеленої гілки метро: поїзди курсували від станції «Сирець» до станції «Видубичі», а також від станції «Славутич» до станції «Червоний хутір».

Згодом рух зеленою гілкою метро було відновлено у звичному режимі.

У поліції повідомили, що загинув 29-річний житель Ужгорода і за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» з додатковою кваліфікацією - самогубство.

За словами начальника управління поліції в метрополітені Михайла Ніконова, правоохоронці прибули на місце події і опитали свідків та очевидців інциденту.

«Ми з’ясували, що чоловік зайшов до столичного метрополітену та на одній із станцій заліз на дах потягу, а коли він рушив, потерпілий впав і від численних травм помер на місці», - сказав він.