М\аркос Антоніо приєднався до команди після молодіжного Копа Америка / shakhtar.com

Шахтар оголосив про підписання контракту з 18-річним півзахисником Маркосом Антоніо.

Відповідна новина з'явилася на офіційному сайті Гірників.

Маркос Антоніо народився 13 червня 2000 року в Посойнсе (Бразилія). Уродженець штату Баїя і вихованець «Атлетіко Паранаенсе».

З літа 2018 року гравець «Ешторіла» з Другої ліги Португалії. Деякий час провів у молодіжному складі, а в основі дебютував 30 вересня в кубковому матчі з ФК «Васко да Гама» (1:0). 8 жовтня вперше вийшов в чемпіонаті в старті проти «Академіки» (7:2) і відзначився гольовою передачею. Всього за «Ешторіл» – 6 поєдинків.

У 2017 році Маркос Антоніо зі збірною Бразилії U17 виграв чемпіонат Південної Америки, забив 1 м'яч. Влітку того ж року «селесао» стали бронзовими призерами чемпіонату світу в Індії (7 матчів, 1 гол). Взимку 2019-го разом з вінгером «Шахтаря» Маркиньосом Сиприано виступав у складі U20 на чемпіонаті континенту в Чилі і виявився єдиним бразильцем у символічній збірній турніру за оцінкою CONMEBOL.

18-річний Маркос Антоніо діє у центрі півзахисту. Динамічний футболіст, вміло використовує вільний простір. Забезпечує перехід з оборони в атаку, швидко оцінює варіанти і доставляє м'яч партнерам на необхідну дистанцію. Також провів кілька матчів на позиції правого захисника.