Паб Lamb and Flag відкрився в 1566 році, але не зміг пережити пандемію коронавірусу / фото REUTERS

Історичний паб Lamb and Flag в центрі Оксфорда (Великобританія), заснований в 1566 році, змушений закритися через пандемію коронавірусу.

Читайте такожПощастило: двоє друзів у Лондоні "застрягли" на карантині в квартирі з пабом по сусідству (фото)

Як пише Reuters, паб Lamb and Flag, що належить коледжу Сент-Джонс при Оксфордському університеті, з моменту заснування став улюбленим місцем студентів, вчених і письменників. Свого часу його навіть регулярно відвідували автор "Володаря перстнів" Джон Р.Р. Толкін і його друг Клайв С. Льюїс, який написав "Хроніки Нарнії". Однак з початку пандемії заклад продовжує нести катастрофічні збитки.

Відео дня

"The Lamb and Flag, як і багато інших підприємств індустрії гостинності, сильно постраждали від пандемії. Торгові показники останніх 12 місяців означають, що паб  наразі не є фінансово життєздатним", - зазначив заступник скарбника Сент-Джонс коледжу Стів Елстон в заяві, що оголошує про закриття пабу з 31 січня. 

При цьому з 1997 року коледж Святого Іоанна направляв виручку від роботи пабу на фінансування стипендій для аспірантів. У коледжі запевняють, що після закриття пабу вони продовжать отримувати стипендії, фінансуванням яких займеться сам коледж.

Відзначається, що в Англії жорсткий карантин діяв більшу частину березня, квітня, травня і червня минулого року, потім він знову був запроваджений в листопаді та в січні. При цьому університетське життя практично зупинилося не тільки в ці місяці, але і в усі інші, починаючи з березня 2020 року.

Історія пабу Lamb and Flag

  • Паб Lamb and Flag ("Ягня і прапор") вперше відкрився в 1566 році та був перенесений на своє нинішнє місце по вулиці Сент-Джайлс в центрі Оксфорда в 1613 році. Він належить коледжу Святого Іоанна ( St John's College) - одному з 45 коледжів і приватних холів, що складають Оксфордський університет.
  • Паб був названий на честь символів, що традиційно асоціюються зі Святим Іоанном Хрестителем.
  • За 450 років свого існування паб Lamb and Flag регулярно відвідували не тільки стунденти Оксфорда, а й багато відомих вчених і письменників. Серед постійних відвідувачів закладу називали письменників Томаса Харді, Джона Р. Р. Толкіна і Клайва С. Льюїса.
  • Lamb and Flag - один з найбільш традиційних пабів міста, в якому немає телевізора і музики. Це місце, куди люди приходили, щоб поговорити один з одним і насолодитися традиційним історичним оточенням.

Як коронавірус вплинув на індустрію туризму та розваг