Рудольф Джуліані / REUTERS

Федеральні прокурори Мангеттена отримали доступ до рахунків адвоката президента США Рудольфа Джуліані у рамках справи про можливе порушення закону про лобіювання під час його перебування в Україні.

Про це пише The Hill.

Читайте такожТрамп розкрив деталі санкцій проти Туреччини через її дії в Сирії

Відео дня

За інформацією ЗМІ, свідків у цій справі допитували щонайменше з серпня, слідчі цікавилися комерційними зустрічами Джуліані в Україні.

Розслідування, зокрема, включає будь-яку причетність Джуліані до звинувачень у фінансуванні передвиборчої кампанії його бізнес-партнерам Леву Парнасу та Ігорю Фруману, які нині виступають як обвинувачені.

Американські видання пояснюють, що вивчення банківських рахунків Джуліані свідчить про те, що федеральні прокурори цікавляться комерційними справами адвоката Трампа в Україні, зокрема зустрічами з мером Києва Віталієм Кличком.

Нагадаємо, Федеральна прокуратура в Нью-Йорку почала розслідування проти адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані за підозрою у порушенні законів про запобігання іноземному впливу на американський уряд.

Розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні та можливого впливу на рішення про відставку Марі Йованович з посади посла США в Україні.