У Дніпрі помітили сонячне гало / колаж УНІАН, фото Телеграм-канал Дніпро Зараз

Жителі Дніпра спостерігали красиве явище в небі - сонячне гало.

Яскраве кільце навколо Сонця викликало ажіотаж - мережею швидко розлетілися знімки цього явища.

Сонячне гало - це оптичне явище, за якого навколо сонця утворюється кільце або дуга, створюючи враження вінця або корони навколо світила.

Відео дня

Поява сонячного гало відбувається внаслідок складної взаємодії сонячного світла з крижаними кристалами в атмосфері. Світло від сонця заломлюється і відбивається на цих кристалах, утворюючи барвисте кільце навколо сонячного диска.

Сонячні гало часто спостерігаються в холодну пору року, коли атмосфера більш насичена вологою і кристалами льоду. Вони можуть з'являтися як у ранкові, так і вечірні години, але найяскравіше вони проявляються впродовж кількох годин після сходу або перед заходом сонця, коли воно перебуває низько над горизонтом.

Полярне сяйво в Україні

Тиждень тому українці могли спостерігати рідкісне в наших краї північне сяйво. Зокрема, рожеве світіння в небі бачили жителі Чернігівської області, Сумської, Київської та Харківської областей.

Також рідкісне рожеве полярне ся йво в Україні спостерігали і наприкінці квітня 2023 року. Тоді очевидцями цього явища стали жителі північних і західних областей.

Вас також можуть зацікавити новини: