Владислав Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій призначив своїм радником людину, глибоко замішану в корупції.

Про це на своєму персональному сайті заявив народний депутат Олександр Дубінський у колонці «Зашквар міністра Криклія».

Читайте такожКриклій розповів, коли запрацює громадський транспорт

Відео дня

Дубінський нагадав, що новий радник міністра Андрій Батищев у 2015-2016 роках очолював «Укравтодор». У той час, за словами депутата, працювала налагоджена система відкатів - 12,5% з кожного підряду.

Водночас кошторис «Укравтодору» тільки за основною програмою збільшили вдвічі, до 6,5 млрд гривень. «Тобто, його «лобісти» відразу подбали про подальше збільшення бюджету, з метою «тіньового освоєння», - каже Дубінський.

«Андрій Батищев, вже будучи керівником «Укравтодору», на тендерних процедурах «визначав» переможцем заздалегідь обумовлені компанії, підконтрольні громадянину РФ, члену вірменської діаспори - Вагінаку Аветісяну (засновник будівельної компанії «Дорлідер»), який фактично контролює виконання дорожніх робіт по всій Україні. При проведенні тендерів Батищев щомісяця отримував від нього «відкати», як особисто, так і через банківські рахунки в «Укргазбанку». А також на картку своєї дружини Жанни Поліщук», - заявив нардеп.

Раніше Олександр Дубінський вже звинувачував Владислава Криклія у створенні корупційних схем у Міністерстві інфраструктури України.