Кадрові зміни в Офісі президента тривають / president.gov.ua

У Офісі президента продовжуються кадрові зміни. Зокрема, Володимир Зеленський звільнив Сергія Шефіра з посади свого першого помічника. Відповідний указ №207/2024 розміщений на сайті глави держави.

Шефір - давній партнер Зеленського з "Кварталу 95".

Крім того, Зеленський звільнив ще низку радників та уповноважених.

Відео дня

Так, президент звільнив трьох своїх позаштатних радників – Михайла Радуцького, Сергія Трофімова и Олега Устенко (укази №210-212).

Також звільнені уповноважена президента у справах волонтерів Наталія Пушкарьова та уповноважена щодо захисту прав військовослужбовців Олена Вербицька (укази № 208 та №209).

Оновлено 14.40. Водночас, як повідомив кореспонденту УНІАН прес-секретар президента Сергій Никифоров, сьогоднішнє звільнення радників та помічників президента пов'язане з оптимізацією штату Офісу президента. 

"Володимир Зеленський очікує подібних зусиль і від інших органів влади", - зазначив Никифоров.

Сергій Шефір - що про нього відомо

Сергій Шефір народився 25 травня 1964 року в Кривому Розі. У 2003 році разом з братом і Володимиром Зеленським заснував свою студію "95 квартал". Сергій Шефір є співавтором сценарію шоу "Вечірній квартал", а також сценаристом і продюсером. У 2019 році був назначений першим помічником президента Володимира Зеленського.

Кадрові зміни - новини

29 березня Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака. Так, зі своїх посад звільнені Андрій Смирнов та Олексій Дніпров. 

Раніше на цьому тижня він звільнив з посади секретаря РНБО Олексія Данілова. 29 березня Зеленський підтвердив - Данілов буде представляти дипломатичні інтереси України в Молдові. 

Вас також можуть зацікавити новини: