Володимир Путін / REUTERS

Участь громадян України, які отримали паспорти РФ на Донбасі, у всеросійському голосуванні за зміни до Конституції може становити небезпеку як для цих громадян, так і для керівництва Росії.

"Я не розумію, чому Путін так ризикує", – заявила народна депутатка від партії "Слуга народу" Ірина Верещук, передає «Обозреватель».

Читайте також"Навіть л*йна не гідний": грузинський журналіст Габунія знову грубо вилаяв Путіна (відео)

Відео дня

Вона припустила, що причина залучення жителів Донбасу до голосування за російську Конституцію, можливо, пов'язана з тим, що президент РФ Володимир Путін не впевнений у результаті й хотів би "підстрахуватися".

"Путіну потрібно мати резервну подушку, щоб ще 800 тисяч осіб, імовірно, проголосувало за його виклад і бачення Конституції. Насправді це говорить про слабкість путінської позиції. Напевно, він відчуває, що не все так просто з голосами", – сказала Верещук.

Водночас вона припустила, що залучення громадян України до голосування може призвести до того, що воно не буде визнано легітимним міжнародною спільнотою. А українці, які візьмуть у ньому участь, можуть потрапити до міжнародного переліку осіб, що є небажаними в країнах Євросоюзу та інших державах.

Міністерство закордонних справ України раніше попередило про незаконність голосування жителів окупованих територій Криму й Донбасу з паспортами громадянина РФ на російському референдумі щодо змін до Конституції.