Денис Шмигаль пояснив, що мав на увазі, коли висловлювався за відновлення постачання води в Крим / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував свою заяву щодо відновлення водопостачання до тимчасово окупованого Росією Криму.

На своїй сторінці в Facebook голова уряду знову наголосив, що уряд не забуває про українців, які в Криму.

Читайте такожГолова МЗС: подача води в окупований Крим - це інструмент деокупації

Відео дня

"Формат ток-шоу не найкращий, аби обговорювати складні питання. Наприклад, питання подачі води в Крим. В черговий раз хочу наголосити, що уряд не забуває про українців, які живуть на території тимчасово окупованого українського Криму. Ми хочемо допомагати цим людям. Ми хочемо, щоб вони відчували, що ми піклуємося про них", - написав Шмигаль.

Прем'єр уточнив, що з технічних причин нині неможливо поділити "воду, яка піде людям і воду, яка піде на військові бази".

"Ця теза загубилася у галасі студії. Позиція залишається незмінною: ми хотіли би подавати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної змоги робити цього до деокупаціі півострова та повернення його до складу України", - наголосив голова уряду.

Як повідомляв УНІАН, раніше в ефірі ток-шоу "Право на владу" прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловився за відновлення постачання води в окупований Крим. Він зазначив, що Крим - це Україна, там живуть наші громадяни, і їм не буде перекрито воду.

"Питання подавання води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму", - сказав він.