Кулеба закликав українців до зважених коментарів / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців до зважених коментарів щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії, які б не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції України.

Про це він повідомив у Facebook.

«У зв'язку з висловлюваннями народного депутата України щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги іноземним державам хочу відзначити наступне: кожен народний депутат може висловити свою позицію чи думку з будь-якого питання, але рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду та президента України», - заявив він.

Відео дня

За словами голови МЗС України, в умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв та руйнувань вкотре закликаю всіх до зважених заяв та коментарів, які б не збуджували емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції нашої держави.

«Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей», - підкреслив він.

Також Кулеба наголосив, що Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспор.

«Вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні. Закликаю представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства», - додав міністр.

Читайте такожУкраїна послідовно підтримує територіальну цілісність Азербайджану – Кулеба

Заяви депутатки про необіхідність військової підтримки Азербайджану

Раніше депутат з партії «Слуга народу» Людмила Марченко в ефірі каналу «Україна 24» заявила, що нібито Україна «не пройде повз» надання військової допомоги Азербайджану, якщо виникне необхідність.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що Україна не буде надавати військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній зі сторін.

«А ось медичну допомогу — таблетки для надто вже фантазуючих депутатів — треба б пошукати усією країною», — зазначив Аваков.

Нагірний Карабах: новий виток конфлікту

Вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, у результаті яких є загиблі.

У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.

Азербайджан запровадив воєнний стан з 28 вересня.