У Харкові охорону Генконсульства Росії забезпечують близько 300 бійців Нацгвардії та працівників поліції.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Національної поліції в Харківській області, додаткові заходи безпеки пов’язані з відкриттям у генконсульстві на вулиці Максиміліанівська виборчої дільниці для голосування на виборах президента РФ.

Відео дня

За даними поліції, про проведення масових акцій під стінами консульства заявили кілька організацій.

Читайте такожВ Одесі перекрито доступ до Генконсульства РФ через повідомлення про замінування (фото)

Рух транспорту вулицею Максиміліанівською перекритий. Працівники поліції перевіряють у перехожих документи і питають про мету візиту до консульства. Силовики вишикувалися по периметру території дипломатичної установи.

Навпроти будівлі консульства о 8.00 акцію протесту розпочали близько 30 активістів ВО «Свобода», «Правого сектору» та «Національного корпусу». Пікетувальники встановили намети, тримають партійну символіку, національні прапори. Безпосередньо перед входом до дипустанови люди залишили труну з опудалом президента РФ Володимира Путіна та стенди, на яких прикріплені плакати з написами "Хазяїн Кремля – загроза всій Європі", "Кохайтеся чорноброві, та не з москалями", "Росія = війна", "Вибори на крові".

Учасники акції наголошують, що перебуватимуть біля консульства до 20.00, до моменту закриття виборчої дільниці, і блокуватимуть усіх росіян, які з’являться для голосування.