З настанням тепла прийшов час задуматися про підготовку автомобіля до весняно-літнього сезону.

Що рекомендується зробити водіям?

Читайте такожVolkswagen планує випустити 70 нових моделей електрокарів

Заміна шин

Замінювати шини на літні необхідно, коли середньодобова температура буде не нижчою за (від) +7°C. Зазвичай такий час настає в кінці березня - на початку квітня

Діагностика ходової

Зимові дороги - серйозне випробування для ходової та підвіски автомобіля. З настанням тепла необхідно провести діагностику всіх елементів на предмет зносу.

Перевірка та заміна всіх рідин

Обов’язково перевірте рівень моторного мастила, охолоджувальної і гальмівної рідин та омивача. Якщо повна заміна не потрібна, то доливати витратні матеріали потрібно тих же кольорів і марок, що були раніше

Перевірка та заряд акумулятора

Рекомендується зарядити акумуляторну батарею до максимуму від мережі. Також може знадобитися перевірка рівня електроліту і доливання дистильованої води.

Мийка і хімчистка

З настанням весни насамперед рекомендовано відвідати автомийку. Для запобігання корозії необхідно ретельно вимити кузов, підкапотний простір і колісні арки. Уникнути появи неприємного запаху і підвищеної вологості допоможе хімчистка салону.

Як повідомляв УНІАН, за даними "Укравтопрому", у 2019 році в Україні обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, зріс у порівнянні з 2018 року в 3,5 раза й становить 408,1 тисячі авто.