Наслідки повені в Україні / REUTERS

Євросоюз на запит України про допомогу у подоланні наслідків повені активував Механізм цивільного захисту.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«На початку цього тижня інтенсивні дощі призвели до найбільшої повені на південному заході України за останні 50 років, є кілька жертв та пошкоджено сотні будинків. Щоб задовольнити першочергові потреби, Євросоюз на запит України активував Механізм цивільного захисту ЄС», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що негайно відреагувала Швеція, яка запропонувала Україні 1,2 кілометра бар'єрів від повені, 250 шлангів, а також консультації технічних експертів.

Крім того, європейські експерти надають послуги з картографування постраждалих районів через супутникову систему ЄС Copernicus.

Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації Європейського Союзу цілодобово підтримує контакт з українською владою, щоб уважно відстежувати ситуацію та направляти іншу допомогу, наголосили у ЄК.

Читайте такожПовінь на Західній Україні: Ізраїль та Молдова долучились до надання допомоги потерпілим регіонам

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. В Івано-Франківській області загинуло троє осіб.

Станом на сьогодні у 180 населених пунктах залишаються підтопленими понад 3,8 тис. житлових будинків. Також внаслідок повені зруйновано більш як 200 км автодоріг, 259 мостів, інші об’єкти.

25 червня Кабмін виділив з державного резервного фонду 672 млн грн на подолання наслідків повеней в західних областях України.

США заявили, що виділяють постраждалим українським регіонам 100 тис. доларів, Ізраїль закупив 25 тис. літрів питної води, а Молдова відправляє в Чернівецьку область фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями.

Також до робіт з ліквідації наслідків повені задіяно міжнародний інженерний батальйон «Тиса».