Ці налаштування смартфона допоможуть зберегти зір: увімкніть їх прямо зараз / ua.depositphotos.com

Сучасні смартфони стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя, але їх активне використання дає серйозне навантаження на очі, і, як наслідок, призводить до падіння зору. Так, є спеціальні смартфони з немерехтливими OLED-екранами, по суті, це найбезпечніші смартфони для очей, але їх рідко зустрінеш.

Якщо ви самі помічаєте, що багато часу проводите з гаджетом в руках, до тієї міри, що відчувається втома, варто подбати про свої очі. Щоб мінімізувати їх втому від екранів, необхідно змінити деякі налаштування екрана смартфона. Вони вбудовані в смартфони Android та iPhone за замовчуванням.

Ці налаштування смартфона допоможуть зберегти зір

Більшість офтальмологів сходяться на думці, що смартфон найкраще тримати на відстані 40-60 сантиметрів від очей. Це вважається безпечною відстанню між очима та смартфоном.

Відео дня

Втім, у багатьох користувачів це викликає певні труднощі й ще більше змушує примружуватися та вдивлятися в екран. І це фундаментальне правило: чим сильніше ви напружуєте очі, тим вище ризик погіршення зору.

Розв'язання проблеми очевидне – збільшити розмір шрифту  масштабування екрана, за бажанням). Йдемо в налаштування і по шляху "Екран" → "Розмір тексту" вибираємо для себе відповідний шрифт.

Як не 'вбити' зір, активно користуючись смартфоном: змініть ці три налаштування

Інше, не менш важливе налаштування – "Автояскравість", у якої низка плюсів. Воно не тільки дозволяє збільшити час роботи батареї смартфона, але, до того ж позбавляє користувача від необхідності самостійно міняти повзунок яскравості при найменшій зміні освітлення.

З увімкненою автояскравістю ваш смартфон автоматично адаптує яскравість екрана до навколишнього середовища. За допомогою датчиків світла на передній панелі пристрій вимірює рівень освітленості та регулює яскравість екрана відповідним чином.

Як не 'вбити' зір, активно користуючись смартфоном: змініть ці три налаштування

І нарешті, рекомендується активувати функцію DC Dimming, яка в рази знижує навантаження на очі. Її суть полягає в тому, що вона дозволяє смартфону регулювати яскравість екрана без мерехтіння шляхом зміни напруги. 

  • Налаштування → розділ "Екран" → Вмикаємо "Усунення мерехтіння" чи "DC Dimming".

Важливо зауважити, що ця функція доступна не у всіх смартфонах, але якщо вона є, її варто обов'язково включити. 

Як не 'вбити' зір, активно користуючись смартфоном: змініть ці три налаштування

Окрім налаштувань вище, для підтримки здоров'я своїх очей рекомендується проводити регулярні перерви у використанні смартфона, особливо при тривалому читанні або перегляді контенту на екрані. Також рекомендується дивитися вдалечінь на об'єкти протягом декількох хвилин кожні 20-30 хвилин. Тільки таким чином можна знизити негативний вплив смартфона на очі і зберегти зір в хорошому стані.

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як очистити пам'ять на будь-якому телефоні, не видаляючи нічого потрібного. І розповідав, як перевірити вологозахист телефону, не занурюючи його у воду.

Вас також можуть зацікавити новини: