Подібними збройними нападами окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ \ фото УНІАН

Нападами на безпілотні літальні апарати окупанти намагаються залякати представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ й змусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку.

Читайте такожЗаглушили бойовики: ОБСЄ втратила безпілотник на Луганщині

Про це заявляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, повідомляється на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook.

Відео дня

«17 лютого спостерігачі СММ ОБСЄ перебували поблизу селища Жовте (на північному заході від Луганська) та керували польотом БПЛА. Несподівано спостерігачі Місії почули дві черги та один одиночний постріл зі стрілецької зброї приблизно за 1,3 км від того місця, де вони перебували. За їхньою оцінкою, постріли були здійснені по БПЛА, який після цього втратив висоту. Команда Місії повернула БПЛА, який отримав пошкодження під час аварійної посадки, та негайно залишила цей район», - йдеться у повідомленні.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії бойовиків пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Об’єднаних сил.

Українська сторона СЦКК вважає «неприпустимими та безвідповідальними» дії окупантів щодо легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей. «Подібними збройними нападами окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку», - сказано у повідомленні.