ЗСУ відповіли на порушення "тиші" окупантами / фото УНІАН

З опівночі російські окупанти 6 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 19 травня.

"Сьогодні збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - йдеться у зведенні.

Відео дня

Читайте такожООС: бойовики 11 разів порушили режим тиші

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" біля Богданівки, Красногорівки та Тарамчука противник застосовував гранатомети різних систем.

Також по українських захисниках, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Новотошківського ворог двічі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів 120 мм та 82 мм, загалом випустивши 14 мін.

Крім того, неподалік населеного пункту Оріхове окупанти випустили по українських позиціях 12 мін 120 калібру та 26 мін 82 калібру, а також використовували великокаліберні кулемети.

Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

«У відповідь на злочинні дії російських окупантів наші воїни відкривали прицільний вогонь по ворожих опорних пунктах. Завдяки відвазі та рішучості військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил загарбники припинили свою активність. Втрати противника уточнюються", - наголошується у зведенні.

Разом з тим на ділянках розведення №1, №2 та №3 у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському режим тиші дотримувався.

Крім того, у зведенні наголошується, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, підсумовується у зведенні.