Ілюстрація / REUTERS

Державний департамент назвав Китай, Росію, Іран та Північну Корею «морально недостойними» урядами, які щодня порушують права людини в своїх кордонах, стаючи «силами нестабільності».

Як передає Голос Америки, під час презентації звіту Держдепартаменту з дотримання прав людини у 2017 році, виконуючий обов’язки державного секретаря США Джон Салліван нагадав, що «Стратегія США з національної безпеки» наголошує, що корупційне та слабке управління є загрозою для світової стабільності та американських інтересів.

Читайте такожУ США демократи подали багатомільйонний позов проти штабу Трампа, WikiLeaks і росіян

«Деякі уряди не можуть утримувати безпеку і забезпечувати основоположні потреби власних народів, а інші просто не бажають це робити», - наголосив Салліван.

«Держави, які обмежують свободу волевиявлення і мирних зібрань, які дозволяють чинити насильство проти релігійних, етнічних та інших меншин, або завдають шкоди основоположній гідності людини є непорядними і шкодять нашим інтересам», - зазначив він.

Салліван заявив, що Сполучені Штати мають бути прикладом для інших країн, підтримуючи справедливе і ефективне управління на основі верховенства права і поваги до прав людини.

«Сполучені Штати продовжать підтримувати тих у світі, хто бореться за людську гідність та свободу», - сказав він.