Анджей Дуда / REUTERS

Верховний суд Польщі визнав дійсними результати президентських виборів, згідно з якими перемогу з мінімальною перевагою отримав діючий глава держави Анджей Дуда.

Відповідне рішення було прийнято в понеділок, 3 серпня, пише DW.

Скаргу штабу суперника Дуди в другому турі виборів - мера Варшави Рафала Тжасковського із ліберально-консервативної партії "Громадянська платформа" - суд відхилив.

Відео дня

При цьому суд визнав обґрунтованість 93 із 5800 скарг виборців на порушення в ході виборів, проте заявив, що ці порушення не мали вирішального впливу на результат голосування.

Читайте такожУ Польщі опозиція оскаржує в суді результати виборів президента

У другому турі виборів президента Польщі, який відбувся 12 липня, Анджей Дуда, який представляв правлячу партію "Закон і справедливість", набрав 51 відсоток голосів. Його суперника, Рафала Тжасковського, підтримали 49 відсотків виборців.

Виборчий штаб Тжасковського вимагав анулювати результати виборів на підставі того, що, на думку опозиції, суспільно-правові ЗМІ Польщі односторонньо висвітлювали передвиборчу гонку, а для просування Дуди використовувалися державні ресурси.

Коментуючи цю скаргу, Верховний суд Польщі заявив, що звинувачення були сформульовані надто розпливчасто і не мали переконливих доказів.