У Росії влада робить дивні заяви про Другу світову / REUTERS

Губернатор Російської Республіки Комі Володимир Уйба і глава міськдуми Рязані Юлія Рокотянська привітали громадян з нагоди 22 червня – річниці вторгнення гітлерівської Німеччини в Радянський Союз 1941 року. З подібними словами виступив і Московський патріарх Кирило.

Як повідомляє Sota.Vision, 22 червня патріарх Кирило виступив перед головним храмом Збройних сил Росії в Кубинці. Він "сердечно привітав" росіян.

"Нехай Господь схилить милість свою над вітчизною нашою, народом і збройними силами ... зі знаменним, скорботним, але одночасно урочистим днем всіх вас сердечно вітаю".

Читайте такожМеркель нагадала про анексію Криму і Донбас у промові про напад Німеччини на СРСР

Також Кирило подякував Путіну і сказав йому, що молиться за здоров'я президента.

Своєю чергою, глава міськдуми Рязані Рокотянська проголосила дивну промову на засіданні. Відео її виступу розійшлося у соцмережах.

"Завтра буде дуже важливий день - 22 червня. І я вас усіх, шановні депутати, запрошую вшанувати пам'ять тих людей, які [...] не били себе в груди, офіцери, а робили свою справу для нашого народу і для наших рязанців. З наступаючим всіх святом і дякую за активну роботу", - висловилася вона.

Надалі на своїй сторінці в VK Рокотянська вибачилася, пояснивши обмовку втомою.

Як повідомляє TJournal, подібне звернення з'явилося в офіційному VK-пабліку глави Комі Володимира Уйби. Допис зі зверненням губернатора підписали як "Привітання з днем пам'яті і скорботи". Але пізніше пост виправили.

Вас також можуть зацікавити новини