корд яценюк пайетт / ?

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, у церемонії отримання навчання взяли участь прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Ці інструктори пройшли навчання, які проводилися спільно з представниками окремих спецпідрозділів США. Серед основних завдань групи «В» спецпідрозділу «КОРД» - гарантування безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві.

Читайте такожАваков хоче завершити створення поліцейського спецназу КОРД по всій Україні до кінця року

Відео дня

Глава уряду підкреслив, що створення «КОРДу» забезпечить не лише ще один елемент реформи поліції, а й в цілому реформи правоохоронної і суддівської системи України.

«Ці українські поліцейські займуться надскладною справою – це справа захисту свідків, які будуть давати свідчення проти злочинців, мафії, проти будь-яких посадовців чи так званих «сильних світу цього», - зауважив Яценюк.

Він нагадав, що свідок може дати свідчення на процесі досудового слідства, але в суді внаслідок залякування чи тиску відмовляється від своїх свідчень, тому що держава не має можливості його захистити. Яценюк наголосив, що спецпідрозділ «КОРД» візьме під захист людей, які готові свідчити і говорити правду.

Яценюк висловив вдячність уряду Сполучених Штатів Америки та присутньому на церемонії надзвичайному та повноважному послу США в Україні Джеффрі Пайєтту за допомогу Україні у проведенні судової реформи та створенні поліції.

У повідомленні нагадується, у жовтні 2015 року за участі американських фахівців проведено тренінг кандидатів на посади інструкторів спецпідрозділу «КОРД» групи «А», серед основних завдань якої - звільнення заручників, порятунок поліцейських і цивільних, які потрапили під обстріл, участь у антитерористичних операціях, забезпечення силової підтримки поліцейських на особливих заходах. За результатами тренінгу сертифікати отримали 19 осіб.

Розпочато відбір кандидатів до підрозділів «КОРД» по всій Україні. До спецпідрозділу «КОРД» заплановано набрати 3 076 поліцейських.

корд / ?