REUTERS

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявила євродепутат від Латвії, член делегації Європарламенту зі співпраці з Україною Сандра Калнієте.

Читайте такожЄвросоюз оцінить ситуацію на Донбасі та перегляне санкції проти Росії - Ештон

"Ми будемо готові зробити це (посилити санкції), якщо Росія припинить поставки газу. А також, якщо бойовики на сході України, контрольовані Росією, перетнуть умовну демаркаційну лінію, яка була встановлена в результаті домовленостей про припинення вогню. Це буде розглядатися як новий виток війни. Звичайно, не всіма членами ЄС, тому що є такі країни, які через свої внутрішні проблеми і двосторонні відносини з Росією використовують іншу термінологію, хоча і знають напевно, що це війна. Але, повірте, Німеччина, країни Балтії, Польща чинитимуть відчутний тиск на Росію і виступлять за перегляд і посилення санкцій", - сказала Сандра Калнієте.

Відео дня

Крім цього, відповідаючи на питання про легітимність українських парламентських виборів, в яких не зможуть взяти участь жителі окупованого Криму, а також Донецької та Луганської областей, Сандра Калнієте відповіла, що вибори легітимні. "Той факт, що частина території країни окупована і окупанти не дозволяють населенню провести вибори, виправдовує причину, з якої решта України прагне рухатися вперед", - зазначила євродепутат.