Путін і Байден прийняли спільну угоду / фото REUTERS

Президенти США і Російської Федерації в ході переговорів у Женеві дійшли згоди. Володимир Путін та Джо Байден домовилися запустити двосторонній діалог з питань стратегічної стабільності.

Про це повідомляє прес-служба Кремль.

В угоді зазначено, що навіть у важкі періоди сторони можуть домовитися.

Відео дня

"Здатні домагатися прогресу в реалізації спільних цілей щодо забезпечення передбачуваності в стратегічній сфері, зниження ризиків збройних конфліктів і загрози ядерної війни", - зазначено в документі.

Читайте такожЗустріч Байдена та Путіна: онлайн-трансляція перемовин у Женеві

При цьому він вказав, що продовження договору про стратегічні наступальні озброєння є доказом прихильності контролю над ядерними озброєннями.

"Сьогодні ми підтверджуємо прихильність принципу, згідно з яким в ядерній війні не може бути переможців, і вона ніколи не повинна бути розв'язана", - зазначено в заяві.

Для досягнення поставлених цілей США і РФ запустять двосторонній діалог.

За даними ЗМІ, це єдина офіційна угода, до якої прийшли Байден і Путін.

Зустріч Байдена і Путіна: підсумки

Російський президент Володимир Путін першим виступив з приводу результатів зустрічі з американським главою Джо Байденом в Женеві. За його словами, тема України "детально не зачіпалася" і зазначив, що тема вступу Києва до НАТО " зачіпалася мазком", тому там "нема чого обговорювати".

При цьому він звинуватив Україну в небажанні реалізовувати "Мінські угоди".

Також він поскаржився, що на Заході називають російську політику "непередбачуваною", тоді як США самі поводяться непередбачувано.

Крім цього, сторони домовилися повернути своїх послів

Крім того, Путін відзначився дивною заявою з приводу арешту Олексія Навального. За словами президента РФ, опозиціонер нібито спеціально повернувся до Росії після лікування в Німеччині, щоб його заарештували.