Ілюстрація REUTERS

Кількість операцій з використанням платіжних карт в Україні в січні-березні 2020 року зросла у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року на 24,5% - до 1,385 мільярда, а обсяг цих операцій - на 15,6%, до 920,5 мільярда гривень.

Читайте такожВ Україні можна буде знімати готівку в касах магазинів - НБУ

Як повідомляється на сайті Національного банку України, серед операцій з картами переважали безготівкові, на які припадає 85,4% всіх операцій, або 1,18 мільярда.

Відео дня

Обсяг безготівкових операцій склав 503 мільярди гривень, або 54,6% операцій з картками, тоді як у січні-березні минулого року цей показник становив 49,7%.

Згідно з повідомленням, найбільша кількість операцій з використанням карток припадає на розрахунки в торговельних мережах (50,3%), за обсягами – на перекази з картки на картку (41,3%), а середній чек однієї емітованої операції становив 1505 гривень.

Загальна кількість платіжних карток в Україні станом на 1 квітня становила 68,6 мільйона штук.

Більше третини активних платіжних карт - безконтактні та токенізовані картки, безготівкові операції з використанням яких становили майже половину від загальної кількості та обсягу безготівкових операцій у торговельних мережах.

Також повідомляється, що динаміка розширення безконтактної платіжної інфраструктури залишається стабільною й зараз вже дев'ять з десяти торгових POS-терміналів забезпечують безконтактну оплату (90,2% торговельних POS-терміналів), тоді як за станом на 1 квітня минулого року безконтактними були лише вісім з десяти терміналів.

За даними НБУ, мережа торговельних POS-терміналів в Україні в січні-березні поточного року зріс на 14,5% - до 331,4 тисячі одиниць.

Як повідомляв УНІАН, кількість операцій з використанням платіжних карт в Україні у 2019 році у порівнянні з попереднім роком зросла на 29% - до 5 мільярдів, а обсяг цих операцій - на 24%, до 3,6 трильйона гривень.