Ілюстрація / REUTERS

В Україні загалом з початку проведення тестування вже було досліджено 20 тисяч 608 біологічних зразків на COVID-19.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 9 квітня (онлайн)Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін.

За його словами, на сьогоднішній день лабораторні дослідження проводяться в 37 державних та двох приватних лабораторіях. «Приватні лабораторії також забезпечують щоденне звітування як по підтверджених випадках, так і по тих результатах, які вони отримують впродовж своєї роботи», - додав він.

Відео дня

«Кількість підозр, які отримує Центр громадського здоров'я або обласні лабораторні центри МОЗ, не дорівнює кількості досліджень», - додав Кузін.

За його словами, крім отриманих підозр ще досліджують зразки контактних осіб, і тих, хто одужав, для зняття діагнозу.

«Протягом доби було досліджено 2 396 зразків, і загалом з початку проведення тестування вже було зроблено 20 608 досліджень», - додав Кузін.

«Необхідність у лабораторному дослідженні на COVID-19 має визначити лікуючий лікар на підставі низки критеріїв», - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тисяч 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 57 - летальних, 45 пацієнтів одужали.

Читайте також: