Фото metinvestholding.com

У Київ з Китаю прибув військово-транспортний літак Іл-76 з вантажем гуманітарного призначення для протидії поширенню COVID-19 вартістю понад 1 млн дол., переліт якого був оплачений Міжнародною вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою «Метінвест».

Як передає кореспондент УНІАН, літак із цінним вантажем зустріли заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко, генеральний директор «Метінвесту» Юрій Риженков і посол Китаю в Україні Фань Сяньжун.

«Це жест солідарності китайського народу з українським в протистоянні з епідемією COVID-19. Хочу висловити щиру подяку представникам уряду Китаю, всім структурам, які передали ці гуманітарні вантажі, Збройним силам України, а також компанії «Метінвест», яка сплатила літаків для доставки цього гуманітарного вантажу», - сказав заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

Відео дня

Він повідомив, що ця допомога була зібрана за сприяння 39 державних і муніципальних структур, компаній, громадських організацій Китаю.

За його словами, вантаж об'ємом 125 куб. м містить більше 1 мільйона захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19.

До складу гумдопомоги також входять десять апаратів штучної вентиляції легенів, подарованих президентові України Володимиру Зеленському засновником «Alibaba Group» Джеком Ма.

У свою чергу, генеральний директор «Метінвесту» Юрій Риженков висловив вдячність уряду Китаю і посольству за надану допомогу, а також уряду України у сприянні доставці вантажу.

Він зазначив, що «Метінвест» включився в боротьбу з коронавірусом з перших днів.

«Для нас важливо допомогти Міністерству охорони здоров'я, так і в цілому українським громадянам у протистоянні коронавирусу. Коли ми дізналися, що необхідна допомога в доставці вантажу, ми звичайно ж відразу прийняли рішення про те, що ми готові брати участь і профінансувати це», - повідомив Риженков.

За його словами, компанія і її акціонери беруть активну участь у доставці в Україну всіх необхідних засобів для боротьби з інфекцією. «Ми будемо продовжувати це робити, поки повністю не поборемо цю епідемію», - додав він.

Відповідаючи на питання журналістів про те, скільки компанія витратила на доставку цього вантажу, Риженков повідомив, що вартість перельоту літака склала близько 250 тис. дол.

У свою чергу, посол Китаю Фань Сяньжун повідомив, що, коли Китай зіткнувся з пандемією, то Україна зробила неоціненну підтримку його країні, тепер же китайська сторона також простягає руку дружби».

«З початку виникнення нового коронавіруса Китай і Україна дуже тісно взаємодіяли. У перший час, коли в Китаї виник цей вірус, українська сторона, український народ надали нам велике розуміння і підтримку, передавали нам відповідні вантажі... Коли коронавірус наздогнав Україну і ситуація стала напруженою, китайський народ, звісно, простягнув руку дружби і допомоги», - сказав він

Також посол повідомив, що загальна вартість вантажу становить понад 1 млн дол.

«Цей вантаж надано багатьма провінціями Китаю, його загальна вартість становить понад 1 млн дол.», - зазначив він.