REUTERS

Дослідники з Аргоннської національної лабораторії Чиказького університету в США встановили, яка тканина найкраще підходить для самостійного виготовлення захисних масок.

Читайте такожВчені з'єднання ясували, скільки живе коронавірус на різних поверхнях: останні дані

Як повідомляє Science Alert, вчені взяли різні поширені матеріали та протестували їх у лабораторних умовах - досліджуючи їх механічні та електростатичні фільтраційні властивості.

Відео дня

Команда дослідників виявила, що кілька шарів і змішання різних тканин найкраще працюють для фільтрації частинок.

"Ми провели ці дослідження для декількох поширених тканин, включаючи бавовну, шовк, шифон, фланель, різні синтетичні матеріали і їх комбінації", - пояснюють дослідники у своїй новій статті. "В цілому, ми знаходимо, що комбінації різних загальнодоступних тканин, що використовуються в тканинних масках, потенційно можуть забезпечити суттєвий захист від проникнення частинок", - заявили дослідники.

Команда виявила, що "гібридні" тканини (багаторівневі матеріали) здатні фільтрувати переважну більшість часток.

Читайте такожВчені назвали дату закінчення пандемії коронавірусу

"Ефективність фільтрації гібридів (таких як бавовна-шовк, бавовна-шифон, бавовна-фланель) становила понад 80% для часток менш як 300 нанометрів і понад 90% для часток більше 300 нанометрів", - пишуть дослідники.

Як повідомляв УНІАН, станом на 5:30 29 квітня у світі від коронавірусної інфекції одужали 928 658 пацієнтів. При цьому загальна кількість хворих з початку пандемії склала 3 116 398. Найбільше випадків інфікування зареєстровано в США, Іспанії та Італії.

Читайте також: