Учасники акції вирішили піти назустріч правоохоронцям і обнести стрічкою флагштоки у МВС / фото: Центр протидії корупції

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ відбулася сутичка між правоохоронцями та активістами, що вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

Як передає кореспондент УНІАН, активісти намагались обнести стрічкою будівлю МВС, як раніше – будівлю Генеральної прокуратури, але правоохоронці їм не дозволили.

Читайте такожУ школі Києва розгорівся скандал через малюнки про дружбу України та РФ (фото)

Відео дня

Згодом учасники акції вирішили піти назустріч правоохоронцям та обнести стрічкою флагштоки біля МВС, але правоохоронці обступили їх.

Адвокат Масі Найем, який також прибув на місце акції, намагався причепити обмежувальну стрічку крізь ряд правоохоронців, але його відштовхнули. Активісти заступились за нього, почалася сутичка. Правоохоронці застосовували сльозогінний газ та відтіснили людей від будівлі.

Під час сутички правоохоронці, які оточили будівлю, схопили голову правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна, його намагалися затягнути всередину будівлі міністерства, але активісти витягли його з кола правоохоронців.

Згодом акція "Обережно, токсичні!" все ж таки відбулася, її учасники вимагали відставки Авакова через неналежне розслідування нападів на активістів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 травня, біля будівлі Генеральної прокуратури активісти вимагали відставки генпрокурора Юрія Луценка та Авакова. Вони обнесли будівлю ГПУ обмежувальною стрічкою.

За словами активістів, 20 громадських організацій підписали та подали заяву до Міністерства фінансів США про запровадження персональних санкцій проти Луценка та Авакова на підставі Акту Магнітського.

За даними громадських організацій, лише з 2017 року в Україні було скоєно понад 50 атак на активістів та журналістів, з них 4 — вбивства. У жодному із випадків замовники не покарані.