Захисник угледів в діях СБУ порушення процесуально-кримінального кодексу / uk.wikipedia.org

Адвокат голови «Укрексімбанку» Олександра Гриценка Денис Галанський заявляє, що СБУ не мала права затримувати його підзахисного без рішення суду.

Про це Галанський заявив Еспресо.TV.

Читайте такожНіхто не викрадав: голову "Укрексімбанку" затримала СБУ за дорученням Генпрокуратури«СБУ коментує влаштоване співробітниками цієї спецслужби бандитське викрадення Олександра Гриценка, називаючи його затриманням за дорученням Генеральної прокуратури України», – заявив адвокат

Відео дня

На його думку, проти Гриценка не мали права вчиняти жодних дій без рішення суду, «тому його затримання, по суті, було викраденням банкіра силовиками».

«Я бачу порушення процесуально-кримінального кодексу, оскільки особа нікуди не намагалася втекти. Особа не вчинила на час затримання ніякого злочину і затримувати таку особу без рішення суду – неможливо. У чому підозрюється Гриценко, нам не відомо, тому що ми ще не бачили жодного офіційного процесуального документа», – сказав Галанський.

Як повідомляв УНІАН, 16 листопада деякі ЗМІ інформували, що в Києві невідомі викрали голову «Укрексімбанку» Олександра Гриценка.

Пізніше стало відомо, що його затримала Служба безпеки України за дорученням Генпрокуратури України, його помістили в ізолятор тимчасового утримання.

В СБУ заявили, що Гриценка затримано в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 209.