Японія займає п'яте місце в світі за викидами вуглекислого газу \ фото REUTERS

Прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга заявив, що країна повинна перейти на відновлювані джерела енергії і припинити викиди вуглекислого газу в атмосферу до 2050 року.

Читайте такожКитай пообіцяв припинити викиди парникових газів через 40 роківПро це він заявив у своїй першій промові в парламенті, яка транслювалася в ефірі національного суспільного телебачення.

"Реагування на зміну клімату більше не є перешкодою для економічного зростання, - сказав прем'єр-міністр, передає Reuters. - Ми повинні змінити нашу точку зору і зрозуміти, що вжиття рішучих заходів проти зміни клімату призведе до змін у промисловій структурі та економіці, що призведе до ще більшого зростання».

Відео дня

Раніше влада Японії заявляла, що має намір знизити викиди СО2 до нуля в другій половині XXI століття, не називаючи точну дату, коли це має статися. Тепер же Японія має намір досягти цього одночасно з ЄС. Для досягнення цієї цілі японський уряд, за словами прем'єр-міністра, має намір активізувати дослідження в сферах переробки вуглекислого газу і виробництва сонячних батарей і зробить ставку на цифровізацію суспільства.

Японія займає п'яте місце в світі за викидами вуглекислого газу, і, хоча робляться кроки зі збільшення використання відновлюваних джерел енергії, вона також планує згорнути нові вугільні електростанції.

Новини по темі