Також запланована реставрація об'єктів культурної та архітектурної спадщини / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск програми "Україна - чемпіон", в рамках якої будуть побудовані сучасні спортивні арени в кожному регіоні країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав у щорічному посланні про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Читайте такожУ Зеленського представили проект нової дороги навколо Києва (карта)

Відео дня

Президент зазначив, що програма "велике будівництво", незважаючи "на давню традицію" української політики, не закінчиться після місцевих виборів, а стане ще масштабнішою.

За його словами, окрім будівництва нових доріг, шкіл, дитсадків та лікарень, розпочнеться реставрація українських замків, театрів, музеїв, об'єктів культурної та архітектурної спадщини.

"Ми також готуємо програму "Україна-чемпіон". У кожному регіоні країни має бути велика сучасна спортивна арена. Кожна з них носитиме ім'я видатного українського чемпіона", - заявив він.

"Велике будівництво"

  • З 1 березня 2020 року в Україні стартував проект "велике будівництво", який передбачає не тільки масштабне дорожнє будівництво, а й будівництво соціальної інфраструктури країни.
  • За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна цього року направить на шляхове будівництво понад 100 мільярдів гривень, що є безпрецедентно великою сумою.
  • За словами заступника керівника офісу президента Кирила Тимошенко, наступного року планується збільшити обсяги будівництва та ремонтів доріг у рамках реалізації програми президента України "Велике будівництво".
  • 23 червня 2020 року президент створив Координаційну раду з реалізації "Великого будівництва".
  • 15 жовтня 2020 року у Мінрегіоні розповіли про хід "Великого будівництва".