Станом на 17 вересня з діагнозом гастроентероколіту госпіталізовано троє людей / фото УНІАН

На Рівненщині 17 вересня зафіксовано новий спалах гастроентероколіту.

Читайте такожНа Вінниччині удвічі зросла кількість отруєних у шкільній їдальні

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Рівненській області, спалах зафіксовано в місті Дубно. Станом на 17 вересня з діагнозом гастроентероколіту госпіталізовано троє людей, які перебували на святкуванні хрестин в  одному з кафе міста Дубно. Загалом у святкуванні взяло участь 20 людей.

Відео дня

«Заклад пройшов державну реєстрацію та за останні два роки спеціалістами Держпродспоживслужби не перевірявся. Зараз спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області проводиться робота з локалізації та ліквідації спалаху», - зазначається в повідомленні управління Держпродспоживслужби.

За інформацією спеціалістів Державної установи «Рівненський лабораторний центр МОЗ України», загалом протягом літа в області зафіксовано 4 спалахи гострих кишкових інфекцій, унаслідок яких постраждали 113 людей, 24 з них – діти.

Гастроентероколіт - це запальний процес, що охоплює одночасно весь шлунково-кишковий тракт, найсильніше вражає слизову оболонку кишечника, протікає в гострій і хронічній формі. Буває інфекційним та неінфекційним, в тому числі, алергічним.

Раніше у Луцьку через отруєння у піцерії «Фелічіта» було госпіталізовано десять осіб.