На Луганщині вирують лісові пожежі / фото УНІАН

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін заявив, що в Новоайдарському районі Луганської області на даний момент у зв’язку з лісовими пожежами загрози населеним пунктам немає.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, повідомили у Департаменті комунікації МВС.

«Як тільки ми отримали інформацію про виникнення лісової пожежі, одразу на місце були зосереджені всі необхідні сили та засоби Луганського гарнізону. У зв’язку з сильним шквальним вітром пожежа почала розповсюджуватися хаотично і в непрогнозованих напрямках. Так, вогонь перекинувся на населений пункт (Смолянинове – УНІАН)», - заявив він.

Відео дня

За словами голови ДСНС, після оцінки ситуації додатково була залучена пожежна техніка з інших регіонів. «Зараз тільки від ДСНС працює 113 одиниць техніки і понад 500 рятувальників. Також працюють підрозділи поліції, Національної гвардії та інженерна техніка ЗСУ, яка здійснює прорізку мінералізованих смуг. Наразі загроза населеним пунктам відсутня, працює пожежна авіація», - зазначив Чечоткін.

Читайте такожПоліція розглядає три версії виникнення пожежі на Луганщині

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. 7 липня пожежу було локалізовано. У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове Новоайдарського району.

Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Сьогодні, 8 липня, станом на 9:00 на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.

Президент України Володимир Зеленський 8 липня зранку заявив про п’ять жертв лісових пожеж в Новоайдарському районі на Луганщині.