Лісова пожежа виникла 6 липня / фото facebook.com/MNS.GOV.UA

Україна отримала гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС з метою ліквідації пожеж на Луганщині.

Відповідне рішення було прийняте на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке вже традиційно проходило у форматі відеоконференції, передає прес-служба Офісу президента України.

Зазначається, що українська сторона наполягла на невідкладному встановленні сталого та всеосяжного режиму припинення вогню, зокрема з огляду на ситуацію, що склалася внаслідок пожеж на Луганщині.

Відео дня

«Це звернення було повністю підтримане координатором ТКГ – представником ОБСЄ, узгоджене учасниками засідання, і завдяки активній позиції української делегації було отримано гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС з метою ліквідації пожеж у Луганській області поблизу лінії розмежування», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗеленський уточнив кількість жертв лісових пожеж на Луганщині (відео)

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. 7 липня пожежу було локалізовано. У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове Новоайдарського району.

Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Станом на ранок 8 липня на території Новоайдарського району спостерігалися окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.

Президент Володимир Зеленський 8 липня зранку заявив про п’ять жертв лісових пожеж в Новоайдарському районі на Луганщині.