У Броварах вранці сталася масова стрілянина / фото twitter.com/Artem_Shewa

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у Київській області у сфері приміських перевезень обертаються великі гроші.

Про це він сказав у програмі «Свобода слова Савіка Шустера», коментуючи сьогоднішню стрілянину в Броварах.

«У місяць це 18 млн грн, у рік 220 млн грн», - сказав Геращенко.

Відео дня

Також він повідомив, що мер Броварів ще рік тому звертався до ОДА і просив не проводити конкурси на обслуговування приміського маршруту, бо це створить конфліктну ситуацію.

Читайте такожСтрілянина в Броварах: Аваков уточнив кількість затриманих та анонсував їх арешт (відео)

Однак, за словами Геращенка, його звернення було проігноровано, рік тому облдержадміністрація провела тендер, в результати якого у Бровари зайшов ще один перевізник, а після двох місяців карантину, коли перевезень не було, два ворогуючі угруповання - з Вінниці і Броварів - вирішили з’ясувати відносини, а обласна влада не контролювала ситуацію і не звертала увагу на проблеми у сфері перевезень.

За словами Геращенка, наразі у поліції вже знають замовників стрілянини у Броварах, однак повідомляти їхні прізвища не можна.

«Ніхто не уникне відповідальності. Зараз триває оперативна робота не лише стосовно «тітушок», а й щодо тих людей, які вирішили, що можуть силою з’ясовувати стосунки між собою. Вони також будуть затримані, і їм повідомлять про підозру. Я не хотів би називати зараз прізвища, але вони нам уже відомі, й організатори «тітушок» отримають підозри», - сказав заступник глави МВС.

Він додав, що замовники пообіцяли «тітушкам» по 800 грн за добу для створення «масовки».

Читайте такожСтрілянина у Броварах: всі подробиці розбірок у стилі "90-х" (фото, відео)

«Швидше за все, обидва угруповання не мали наміру застосовувати зброю, але, як зазвичай буває у поганих спектаклях, рушниця, що висіла на стіні, вистрілила», - сказав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною щодо міжміських маршрутних перевезень.

Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них з вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні.

Слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

Читайте такожПоліція розшукує 5 автівок, на яких зникли учасники стрілянини в Броварах

У зв’язку із стріляниною в Броварах т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін заявив, що "ситуація з нелегальними перевезеннями зріла роками". Керівництво області провело нараду з перевізниками, що працюють на броварських маршрутах, визначених КОДА, та з якими укладені договори на організацію перевезень (це, зокрема ТОВ "Євро-Авто-Альянс" (маршрути 706, 707) і ТОВ "Союз Авто"( маршрути 701, 803, 340, 906)). Ці перевізники стверджують, що до ранкового інциденту не мають жодного стосунку та працюють у штатному режимі. За даними КОДА, за понад рік жодних змін у цих маршрутах та переліку компаній, що їх обслуговують, не відбувалося.

За даними МВС, у конфлікті взяли участь понад 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.